[LT] Sudėtis: nelipnūs ryžiai. Laikyti kambario temperatūroje, vengiant tiesioginių saulės spindulių, aukštos temperatūros ir drėgmės.
Paruošimas:
1. Išmatuokite norimą ryžių kiekį. Ryžius nuplaukite po šaltu vandeniu, švelniai maišydami ranka, kol vanduo taps skaidrus. Paprastai tai užtrunka apie 3-4 skalavimus.
2. Nuplovę ryžius leiskite jiems pamirkti vandenyje apie 30 minučių. Tai padeda ryžių grūdams sugerti vandenį ir tolygiai išvirti.
3. Nupilkite vandenį ir į ryžius įpilkite šviežio vandens. Bendras ryžių vandens ir ryžių santykis yra maždaug 1,1 puodelio vandens kiekvienam puodeliui ryžių (reguliuokite pagal asmeninį skonį).
4. Jei naudojate ryžių virimo puodą, vadovaukitės gamintojo instrukcijomis. Paprastai tereikia uždaryti dangtį ir paspausti įjungimo mygtuką.
5. Jei gaminate ant viryklės, ryžius ir vandenį užvirinkite ant vidutinės ugnies. Užvirus, sumažinkite ugnį iki minimumo ir uždenkite puodą dangčiu.
6. Troškinkite apie 15 minučių arba kol visas vanduo susigers.
7. Išjunkite ugnį ir leiskite ryžiams troškintis garuose dar 10 minučių uždengę dangtį.
8. Po garinimo ryžius švelniai išpurenkite šakute, kad išsiskirtų drėgmės perteklius ir jie būtų lengvi bei purūs. Patiekite iš karto ir mėgaukitės!
Patarimai:
Norėdami gauti geriausius rezultatus, naudokite aukštos kokybės ryžių viryklę, specialiai sukurtą japoniškiems ryžiams virti.
Šiek tiek pakoreguokite vandens kiekį, atsižvelgdami į asmeninius tekstūros poreikius.
Kilmė: Japonija.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.